fredag 11 april 2008

Om att känna sig fiiin

Nu har jag efter påtryckningar publicerat mitt första blogginlägg på skolbloggen. Spontan respons ifrån vänner är att jag försöker låta fin i kanten, jag förstår ingenting...

Fiiint folk

den 11 april 2008

Så var det då äntligen dags för det alla väntat på: Johannas entré här på skolbloggen!! Hundratals är de e-mail jag fått där folk på sina bara knän bett och bönat om ett första inlägg. Men som det så klyschigt brukar heta: fint folk gör alltid sen entre. Så vad gör man när praktiken är förlagd till öfvre Östermalm, när man käkar lunch i ett hav av backslickbrats och när man sitter här i sin kavaj på kontoret, som självfallet är en stor fin etagevåning, och känner sig viktig.

Jo man väntar till sist med att börja blogga.

Johanna har gjort sin praktik på Gernandt och Söderblom reklambyrå och i det stora hela trivts mycket bra bland ett gäng härliga reklamkarlar (med en stor portion humor) och en mellanschnauzer som själv anser sig vara alldeles för fiiin (viktigt att betona i:et..) för att leka med bollar, och tro mig jag har försökt.

Jag har under min tid här lärt mig en förskräckligt massa om livsviktiga ämnesområden som vitvarumarknaden, braskaminmarknaden, standardiserade affärssystem för internethandel, streckkoder, RFID (Radio Frequency Identification) teknik och global datasynkronisering. Som ni kanske förstår har jag gjort mycket research.

Research kan vara riktigt tråkigt men också alldeles alldeles underbart. Det blir vad man gör det till. Jag har sett till att ta mig ut på fältet en hel del för att möta människor. När jag kartlade vitvarumarknaden i Sverige åkte jag runt i en budbil ett par förmiddagar. Budet, en vacker ung kvinna med ovanligt vassa härliga kommentarer, levererade paket till vitvarubutiker och jag ställde en massa frågor till återförsäljarna.

Däremellan lekte vi att vi var på road trip, spelade musik, mumsade i oss vaniljbullar och stannade för lunch på mysiga hak (eller iallafall vill jag tänka att det va så och inte Take Away från Sandys...). Med tanke på att vi hade en leverans ända till Södertälje en dag kan man dock säga att vi var på road trip på riktigt, de ni..

1 kommentar:

Flatfröken Holtz sa...

Vänta du bara så ska jag ta dig på en riktig roadtrip.. Puss