onsdag 20 augusti 2008

Alla humlor kan flyga! Och varför kan jag ej se henne dansa medurs?

Johan Staël von Holstein. Sanningen enligt mig. Nu måste jag citera hans blogg igen. Har precis hittat dit och funnit stor glädje och inspiration i hans gnistrande inlägg. Läste tidigare idag inlägget: Min högerhjärna har gett mig alla brudarna och konstaterade att jag med all sannolikhet har en, enligt Johans sanning, dominant höger hjärnhalva.

"Man brukar säga att vänster är matte och logik och att höger hjärnhalva står för det konstnärliga och kreativa. Jag har funderat lite på det där eftersom jag varken kan sjunga, rita, måla, spela teater eller något annat. Det måste finnas något mer som utmärker en höger- vänsterhjärna.

Jag tror att vänster hjärnhalvorna är smarta, analytiska, strukturerade, snabbtänkta, logiska… Det låter väl bra? Ja, men de är också högfärdiga, de har ju alltid varit duktigast i klassen. De är socialt obegåvade personer och framför allt skiträdda för allt och alla. De är så smarta att de ser alla hot, hinder, problem och inser att allt är omöjligt.

Hur är vi höger människor då? Jo, det är vi som är de idérika visionärerna. Optimister som är socialt begåvade, det är vi som får alla brudarna. Vi är problemlösande och ser bara möjligheter. Men vi är också slarviga, naiva och fyllda av komplex för att vi aldrig varit lika smarta och duktiga i skolan. "

Förvisso har jag alltid varit duktig i skolan men jag kan trots det identifiera mig med hans tankar, i egenskap av högerdominant hjärnhalva.

"Alla barn föds kreativa, visionära och positiva, allt är möjligt och världen ligger för ens fötter. Men ju äldre man blir desto tråkigare och fegare blir man, riktiga partypajare, rädda för all förändring, allt nytt, allt okänt. Man motsäger sig all förändring, fantastiska badhus i strömmen, tvinnade torn på höjden.

Allt går att räkna sönder, stoppa och ”negga”. Inget är möjligt!
Förvisso har vänsterhjärnorna sin plats, som kamrerer, VDar och bankers, men de har fel, fundamentalt fel.

Allt går! Allt är möjligt! All förändring är fantastisk, All vision skall bejakas, allt går och allt är möjligt. Alla humlor kan flyga! Se på Turing Torso, Operahuset i Sidney alla analytiker, Jantar och bromsklossar hade fel."

För en stund sedan gled jag in på min vän Joakims blogg Indie makes me Emo. Left vs the right brain heter det senaste inlägget som innehåller en länk till en artikel i The Daily Telegraph, The Right Brain vs Left Brain. I artikeln listas den högra och den vänstra hjärnhalvans funktioner och jag nickar åter instämmande åt beskrivningen av den högra som jag anser vara min dominanta. Sedan gör jag testet. Det består av en kvinna som gör piruetter. Om du ser henne göra dem medurs är din högra hjärnhalva dominant och vice versa. Min kvinna snurrar moturs. Jag kämpar länge och tappert med att försöka se henne dansa medurs, men icke.

Betyder detta att jag trots allt använder vänster hjärnhalva i större utsträckning?

Nej. Nej jag vill inte hålla med.

Nu skall jag sova och imorgon då skall kvinnan dansa medurs. För i min värld där kan alla humlor flyga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hon dansar medurs hela tiden! Puss MA

Marie O sa...

För mig dansar hon också bara medurs. Jag kan för mitt liv inte få henne att vända...

Johanna Celion sa...

Nu dansar hon dansar omvartannat i mina ögon! Har antagligen två begåvade hjärnhalvor... :-)