onsdag 13 augusti 2008

Tillbaka i det digitala molnet

Det blev ingen resa till Barcelona. Istället tjuvöppnar jag den semesterstängda bloggen och satsar på att läsa igen lite av allt intressant som skrivits under sommaren om sociala medier, blogging och internet. Och så skall jag komma igång med sökandet av en praktikplats till hösten. Det svåra ligger inte i att finna relevanta företag och byråer utan att sätta fingret på vad det är jag egentligen vill syssla med under praktiken.  Filar i tänkande stund på en bra ansökan och listar intressanta aktörer att kontakta.

Nu tillbaka till sommarens läsgodis.

Annika Lidne gjorde i slutet av maj ett ett intressant inlägg om social online kommunikation på Dataföreningens plattform Bloggstafetten. Under presenteras ett utdrag ur texten. Klicka på texten, läs inlägget och inspireras.

För småföretag och mikroföretag som verkar såväl nationellt som internationellt är sociala medier det effektivaste och ekonomiskt mest fördelaktiga sättet att kommunicera sin verksamhet och nå ut till nya kunder.

Brit Stakson på JMW skriver i slutet av juli som svar på Lisa Bjurwalds beskrivning av bloggosfären i DNs ledare (31/7-2008)...

"Det är inte ofta jag traskar runt i den särskrivande specialklass som är den svenska bloggsörjan, men när jag gör det blir jag alltid lika negativt överraskad." (Lisa Bjurwald)

...ett par väl valda och uppfriskande ord om vår bloggosfär:

"...för grejen är ju att bloggosfären är precis tvärtom mot en sörja. Det är en maktfaktor idag och på väg mot att bli den fjärde statsmakten.
Med andra ord ingen sörja alls, det är det mest ljuvliga uppfriskande bad man kan tänka sig vilja ha i en 37 gradig sommarvärme. Ni vet när solen steker mot huden och får en att drömma om is, svalka och energigivande mineraler i vattnet...


…. ett besök i bloggosfären ger mig ny kunskap, nya infallsvinklar, möjlighet att förstå, möjlighet att påverka och ny energi. För individer och för företag/organisationer. Ljuvligt uppfriskande mer än geggigt."

Brit hänvisar även till hennes och Niclas Strandhs debattinlägg Bloggosfären som fjärde statsmakt i Aftonbladet den 31/7-2008. Högst relevant och, för oss bloggare, uppmuntrande läsning.

2008 skulle bli året då microbloggingsajter som Jaiku och Twitter skulle segla upp i popularitetsnivåer likt den Facebook sedan länge stoltserat med. Ännu har dock bara ett fåtal i min bekantskapskrets upptäckt dessa tjänster, och än färre förstår vad de skall vara bra för.
Det känns snarare som om det, i early adopter-kretsar, utdömda Facebook istället fått en revival. Aldrig förr har min inbox fyllts av så mycket post och otaliga är de lämpliga och mindre lämpliga bilder man taggas på varje vecka.

Internationellt växer Facebook fortfarande i en rasande takt, från 52 miljoner användare i juni 2007 till hela 132 miljoner användare i juni i år, en ökning med 153 procent. Om detta kan vi läsa på idg.se i artikeln Facebook fortsätter att dominera. Själv erkänner jag, utan ursäkter, att jag fortfarande i hög grad använder Facebook. Där mina vänner finns där finns även jag.

3 kommentarer:

Jen sa...

Väl bloggat vännen! Härligt att ha dig tillbaka i sfären, du verkar jobbat in din semester duktigt ;)

文章 sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Anonym sa...

Facebook skapat av 2 personer(nu miljardkapitalister)växer som en Cansersvulst,ohämmat, nu riktar "hyenorna" in sig och Avgiftsbelägger Facebook från AUGUSTI 2010/På Facebook i Sverige växer det upp odemokratiska sidor,grupper,dygnet runt/Mitt namn har hängst ut på underavdelning av BRIS(skapare Carmina"cim" Karlsson) hon offentligjorde gjorde mitt namn och ? "Kastade ut mig" Den kvinnan? är verkligen en ny! odemokrat ung 26 år,pircad,tatuerad(skorpion) dricker öl,har andra sajter där hon kallar sig för "bitch"/ hetsade 13.000 medlemmar mot mig/ och blockerade mig samtidigt!!!Dessutom finns sajter där de vill införa dödsstraff på så kallade "påstådda pedofiler" 200.000 innehåller en grupp(jag är där som passiv medlem för att se och höra) till saken hör att mitt liv förstörts av medborgargarden som uppviglar ,hetsar andra mot mig sen 2006/ De påstår: Att jag är: mördare,pedofil,knarkare,alkolist,tokig,farlig,störd,nörd,sjuk slut/ mitt skyddade boende attackerades den 11 Sep 2008/ jag överlevde, i samma sekund "brann" Gottsunda tusentals fönster krossades,bussar stenades,bilar brändes/ i dag? jag lever ..inte.. avrättat ännu..