onsdag 13 augusti 2008

Totiki Me

Har precis läst om den, nu i beta-test fasen, nya tjänsten Totiki Me som är tänkt att bli din bästa vän i den sociala mediadjungeln. Och jag måste medge att det är med spänning jag ser fram emot dess release.

Men vad är då Totiki Me? Så här skriver dess grundare Rickard Eriksson på sin blogg RE: Rickard Eriksson.

" Totiki Me är ett litet lättanvänt program för Windows-användare som jämt och ständigt håller koll på vad som händer kring dig på de sociala nätverkssajter och sociala innehållssajter du hänger på. Så fort nåt nytt händer blir du informerad och kan, omedelbart eller i efterhand, klicka för att komma in på den aktuella sajten och direkt svara på inlägget. Enkelt så det förslår, så som det ska vara. ”En av Totiki Me:s styrkor är att det är lokalt, d.v.s det stödjerde tjänster som varje marknads nätinvånare använder.” Inledningsvis kan Totiki Me tolka ett 50-tal sociala sajter, med fokus på tjänster som svenskar använder. Drömmen är dock att vi även ska kunna tolka även det minsta lilla obskyra forumet; därför släpper vi under hösten ett API, så att vanliga Totiki-användare med lite webbutvecklingskompetens kan skapa ett plug-in för just sin lilla favoritsajt.Under hösten hoppas vi även kunna lansera en webbupplaga av Totiki Me, så att du även kan använda Totiki Me från vilken dator, operativsystem eller mobiltelefon som helst."

För dig som tycker att det här verkar intressant: Gå med i Totikis facebookklubb, följ utvecklingen på Totikibloggen och ansök om en invite till betatestet på Totiki.com. Det tänker iallafall jag göra.

1 kommentar:

Rickard Eriksson sa...

Förresten, imorse släppte vi en webbversion av Totiki - till glädje för alla oss Mac-älskare - och för oss som gärna vill kolla av sin Totiki även när man inte sitter vid sin egna dator.