måndag 17 mars 2008

Måste man alltid hålla vad man lovar?


FC Pansy  

Fotbollslaget FC Pansy  startades hösten 2007 och fick sitt namn efter rosevinet Pansy, som enligt dess etikett är ett rosevin "for the gay community". Av tolv fotbollsflickor var dock bara en gay därför bestämde lagledningen att vi iallafall skulle spela i rosa.

FC Pansy spelade, efter en inledande förlust, snabbt upp sig och ledde länge serien damer division fyra söder med en imponerande målskillnad. Detta trots att träningar sedan starten totalt lyst med sin frånvaro. Serieledningen låg oss i händerna fram till sista matchen då ett tungt nederlag innebar att vi halkade ner och slutade på en andra plats.

Igår var det seriefinal i korpens innefotboll damer division två. FC Pansy mot Lambda. FC Pansy, där jag spelar brytningssäker högerback var sedvanligt klädda i sitt knallrosa matchställ och utsmyckade med allehanda rosa atteraljer. E hade varit och inhandlat ett par nya vackert rosa gympadojor, rosa matchbollen var så klart på plats och jag hade mitt finaste rosa läppglans dagen till ära. Stämningen var på topp och allt annat än en vinst kändes avlägset.

Enda orosmolnet var att vår målvakt inte kunde närvara och att vår anfallsstjärna J, för dagen knäckt av ett självmål i en tidigare spelad match med Goliat, anmälde sig som målis.

Denna omplacering av J visade sig snart leda till bitvis total förvirring i Pansys annars så taktiska och strukturerade positions- och passingsspel. Och vips så var två baklängesmål ett faktum. Och snart också förlusten. Den, fram till denna seriefinal, så härliga serieledningen slank oss i sista omgången ur händerna. Igen! Återigen slutade vi tvåa.

29:e Mars är det slutspel. Då skall vi ta revansch. Vad Pansytjejerna ej vet bara är att jag på BK Fimpens fotbollsgala i lördags, mutade dess spelare med ett självmål i ett slutspelsmöte, bara alla lovade att rösta på Charlotte i finalen av Melodifestivalen.

Inga kommentarer: